Utbildningsmateriel

Här kan du beställa utbildningsmateriel som är lämpliga till kurser i Förarintyg och Kustskepparintyg eller som egenstudier. För närvarande finns fem produkter,
Fyrsimulator Lysboj Fartygssimulator med lanternor Sjökortstavlor med blinkande fyrar Radarsimulator

Samtliga priser på denna sida redovisas exklusiva 25% moms och frakt.

Fyrsimulator

Fyrsimulatorn är handgjord i trä och plast och har en lysdiod i toppen. Lanterinen har en röd, vit och grön sektor vilket gör att man kan flytta sig i sidled och se ljuset i olika färger. Fyrsimulatorn finns i flera utföranden. Huvudskär och Hållö är ca 25 cm. Sandhammaren är ca 30 cm. Det finns också stora fyrar Vinga och Huvudskär. Fyrsimulatorn skapar ett WiFi nät som du ansluter till på vanligt sätt. Fyrsimulatorn har ett användargränssnitt där du kan styra fyren med samtliga fyrkaraktärer. Detta når du via din vanliga webbläsare. Det finns också egna sidor med standardfyrar inlagda för ost och västkust samt en sida där du kan beställa inläggning av dina favoritfyrar.

Fyrsimulator Huvudskär
Huvudskär 25cm
Fyrsimulator Hållö
Hållö 25 cm
Fyrsimulator Sandhammaren
Sandhammaren 30 cm
Vinga stor 60 cm
Huvudskär stor 55 cm

Priser exklusive moms
Huvudskär: 1 951 kr
Hållö: 1 951 kr
Sandhammaren: 2 700 kr
Vinga stor: 5 940 kr
Huvudskär stor: 3 125 kr
Leveranstid ca 1-3 vecka


Lysboj

Som ett tillägg till Fyrsimulatorn kan du ha upp till fem lysbojar. De drivs via en USB kabel och var och en kan styras trådlöst via användargränssnittet i Fyrsimulatorn. De är 13 cm och byggda i trä med en lysdiod i toppen som kan blinka med olika färger. Till lysbojen finns det 10 st lösa färgade koner som kan sättas på lysbojen. Lysbojen kan också blinka blått (utryckning) samt rött med morsekod för SOS.

Lysboj i trä
Lysboj med påsatt färgad kon
Användargränssnittet för lysboj
Special, Mittled, Nytt hinder, Punkt bojar
Lateralbojar/BB och SB bojar
Kardinalbojar/Väderstrecksbojar

Priser exklusive moms
Lysboj i trä: 1 025 kr/st
Kon: 188 kr/styck, eller 1 688 kr för alla 10
Leveranstid ca 1 vecka


Fartygssimulator

Fartygssimulatorn används för att demonstrera lanternföringar och ljudsignaler. Fartyget är handgjort i trä med längden 50 cm och bredden 13 cm. Det finns 12 st lanternor som kan tändas med rätt färg och lysvinkel beroende på fartygstyp samt situation. Det går också att simulera kanalfartyg. I fartyget finns en högtalare för att ge olika ljudsignaler.

Pris exklusive moms
Fartygssimulator i trä: 9 750 kr
Leveranstid ca 3 veckor


Sjökortstavla med lysande fyrar

Sjökortstavlan har fyrar och lysbojar med rätt karaktärer och färger. Sektorfyrar visas med vitt sken. Sjökortet som är i naturlig storlek är monterat på en skiva med snygg vit ram och finns för närvarande i två utföranden. Sjökort 61 som har 29 st fyrar och bojar samt sjökort 93 som har 23 st fyrar och bojar. Meddela oss om du önskar annat sjökort så ordnar vi det.

Sjökortstavlan skapar ett WiFi nät som du ansluter till på vanligt sätt. Därefter kan varje fyr tändas och släckas via din ordinarie webbläsare från mobil, surfplatta eller dator.

Sjökort 61
Sjökort 93
Styrning av fyrar och bojar sjökort 61

Pris exklusive moms
Sjökortstavla 61: 3 800 kr
Sjökortstavla 93: 3 800 kr
Leveranstid ca 3 veckor


Övrigt kursmaterial som sjökort, transportör och passare kan du beställa via Fritidsskepparen.se eller Bryggboden.

Denna website använder cookies. Genom att fortsätta använda siten accepterar du att vi använder cookies.