Effektberäkning båt

Här kan du beräkna om du har tillräcklig kapacitet och tillräcklig laddning för dina båtbatterier baserat på den förbrukning som du räknar med på din båt. Så här fungerar det;

  1. Först anger du hur många Ah som du har på ditt batteri. Har du flera batterier så adderar du vad som står på alla batterier. Formuläret antar att du har batterier i god kondition och kan leverera full kapacitet.
  2. Sedan väljer du vilken batterityp du har. Formuläret stödjer inte oliks typer i samma batteribank, vilket heller inte rekommenderas i verkligheten. Däremot kan du klicka av/på olika typer för att se vilken energi som du kan ta ut från respektive batterityp.
  3. Tredje steget är att välja vilken typ av laddning som du har under gång. Du får göra en uppskattning av laddström över tid under en normal dag.
  4. Sist fyller du i de olika förbrukarna som du har. Det finns några förvalda som du kan klicka fram och du kan också ange en egen förbrukare. Du anger antingen strömuttaget eller effekten på din förbrukare om du känner till det.

När allt är ifyllt kan du läsa av ditt resultat längst ner under Summering.

Laddning per dygn: Din uppskattade totala laddningen under ett dygn
Energiförbrukning per dygn: Dit uppskattade totala energiuttag per dygn

Om du har möjlighet att ladda mer än vad du tar ut visas det som Tillgänglig batterikapacitet. Det är alltså inget mått på vad du har till godo utan bara att du har den ”reserven” per dygn till förbrukning.

Om du däremot förbrukar mer energi än vad du laddar kommer det att visas hur mycket du förlorar per dygn. Det visas också hur många dygn du kan ha detta laddschema och förbrukning innan du har förbrukat all energi.

Om du vill kan du spara dina uppgifter. Resultatet sparas på Sailon och skickas till den mailadress som du anger.

Effektberäkning

Batterier

Välj ett av batterityperna nedan!

Laddning

Förbrukning

Förbrukning

Förbrukning

Förbrukning

Förbrukning

Förbrukning

Förbrukning

Förbrukning

Förbrukning

Förbrukning

++++++++++++++++++++++++++ SUMMERING +++++++++++++++++++++++++++++

Denna website använder cookies. Genom att fortsätta använda siten accepterar du att vi använder cookies.