Bok Hafsorkesterns haverier


ISBN 978-91-527-5818-2
Författare Niklas Krantz
Ordinarie pris 345 kr
Pris 325 kr

Niklas Krantz är så vitt det är känt den förste att segla jorden runt i en Bavaria 30, en båt som knappast är tänkt för oceanseglatser. i boken Hafsorkesterns haverier finns hans egen berättelse om allt som krånglade och gick sönder på hans båt under fem års världsomsegling.

Mastbrott på Atlanten, motorkrångel, skador på rodret, en autopilot som ger upp, ankarspel som rostar, en jolle som säckar ihop, pumpar som hänger sig och mängder med olika elfel är bara några av haverierna.

I boken Hafsorkesterns haverier berättas utförligt om alla missöden och hur de klarades upp. Niklas Krantz delar generöst med sig av sina segelbåtsfix och lärdomarna av de egna misstagen. Boken innehåller närmare ett par hundra bilder och tips för båtfolk.

Framsidan på boken Hafsorkesterns haverier visar masten när den just fallit. Strax var vajrarna avsågade och mast och segel sänktes mot en sista vila på 4000 meters djup.

Niklas skriver: ”Jag visste ingenting om äventyret eller om de människor och djur som jag skulle få möta över och under vattnet. Jag visste inget om allt som kunde gå sönder på Hafsorkestern och hur man lagar det. Jag hoppas att jag med den här boken kan inspirera andra att våga ge sig ut i det okända. Allt går att lösa!”

En världsomsegling är en prestation i sig. Att som Niklas Krantz tålmodigt och uppfinningsrikt reda ut alla haverier och fullborda 45 000 sjömil gör hans segling till en bragd. Niklas driver också siten Sittbrunnen

Alla böcker i serien Fritidsskepparen

Denna website använder cookies. Genom att fortsätta använda siten accepterar du att vi använder cookies.