Bok Fritidsskepparens UtsjöskeppareISBN 978-91-988864-1-2
Författare Bengt Utterström och Stig Eriksson
Pris 395 kr

Fritidsskepparens Utsjöskeppare är boken för den som drömmer om att kasta loss och segla i väg mot nya äventyr på öppna havet utanför Sveriges kust.

Utsjöskepparboken täcker det mesta man behöver veta. Den har tre kapitel om ström- och tidvattenberäkningar. Övriga innehållsrika kapitel handlar om båt, besättning, skeppare, navigationsutrustning, säkerhet, kommunikation, ankring, dokument för utlandssegling, färdplanering enligt SOLAS V, kurssättning i strömmande vatten och väder med mera.

Fritidsskepparens Utsjöskepparbok uppfyller kunskapsfordringarna för Nämnden för båtlivsutbildnings Utsjöskepparintyg. Boken har övningsfrågor och är den enda kursboken i sitt slag på svenska.

Författarna har stor erfarenhet av segling och båtliv samt undervisning i navigation. Bengt Utterström har seglat på Nordsjön, Nordatlanten och i Medelhavet. Sommaren 2019 gick seglatsen till Island via Shetland och Färöarna. Tidigare seglatser har gått till Skottland och Hebriderna.
Stig Eriksson bor på västkusten och har vid fyra tillfällen seglat till Skottland och Färöarna med omnejd. Han har också seglat utmed norska kusten upp till Lofoten och Tromsø. Sommaren 2023 gick seglatsen till Island via Shetland och Färöarna.

Alla böcker i serien Fritidsskepparen

Denna website använder cookies. Genom att fortsätta använda siten accepterar du att vi använder cookies.